Liefde voor Yoga

 

 

Er zijn meerdere redenen om te beginnen met yoga. Wil je afvallen, sterker worden, leniger worden, stress verminderen of is het een genezende kracht voor je? Met yoga bereik je het allemaal. Na een langere tijd zul je merken dat je lichaam vertrouwd raakt met de oefeningen en ook mentaal kan yoga je veel brengen. Al snel zal de yogamat een speciale plaats voor je worden. Er is een diepte te vinden met yoga die verder gaat dan alleen het lichamelijk aspect. 

 

Wat je ook naar de mat beweegt dat maakt niet uit, het maakt ook niet uit wat je bereikt op je mat. Er zijn geen verkeerde redenen om yoga te doen. Hoe langer en hoe verder je gaat in jou yoga practice, hoe meer de yoga voor jou zal gaan werken. 

 

A place to come home to. 

 

Voor mijzelf is yoga een manier om te werken aan mijn mijzelf en een manier op mijn lichaam gezond te houden. Toen ik net begon met yoga was ik vooral bezig met wat mijn lichaam wel en niet kon, prestatiegericht zou je het kunnen noemen, daarmee was ik dus veel bezig met mijn ego. Tijdens de les keek ik veel rond om mijzelf te vergelijken met anderen. Nu ik meer ervaring heb en vaker op mijn mat sta, houd ik mij minder bezig met de prestaties van anderen en maak ik mij minder druk om wat anderen van mij vinden. De lessen die ik leer op mijn yogamat gebruik ik ook buiten mijn yoga mat, in mijn dagelijks leven. 

 

Wanneer je ervoor open staat, leer je op de mat dan ook meer dan alles de juiste houdingen aan te nemen. Yoga is niet alleen een workout voor je body, ook je geest wordt er door gevormd en getraind. De inzichten die je op doet tijdens een yogales, kun je vaak ook goed toepassen in de dagelijkse realiteit.

 

Hoe jij je voelt komt via jou yoga practice naar buiten. Je hoeft alleen maar aanwezig te zijn in je lichaam wanneer je op je mat staat. Wees je bewust van je lichaam en wees mindful wanneer je yoga doet. 

 

Namasté